torsdag 23 december 2010

Om Sverige blott svenskar hade

Idag, på vägen till Umeå, tänkte jag på en textrad jag läste igår - "Endast Sverige svenska lador har" (som handlade om att gamla bilar kunde hittas övergivna i ladugårdar). Därefter kopplade hjärnan till det städuppmuntrande "Håll Sverige rent" vilket i mitt trötta tillstånd var till förvillelse likt det rasistiska "Håll Sverige svenskt". Mindmapandet ledde alltså slutligen till Sverigedemokraterna. Genom att stoppa invandringen ska vi få Sverige svenskt. Vi ska reclaima Sverige, menar de. Nonsens naturligtvis.

Om vi skulle sparka ut invandrarna så skulle vi också sparka ut passionen. Kvar skulle vara svenskar som istället för att visa känslor knyter nävarna i fickorna och muttrar okvädesord i sin enskilda ensamhet. Och tänk på snabbmatskulturen - enbart varmkorv! Ja, det skulle gå att fläka ut argument över de utländska influensernas nödvändighet i det svenska samhället, men det skulle vara att forma en rundgång av "no shit, Sherlockande".

Vad ville jag ha sagt med det här då? På vägen hem från Umeå stannade vi till i Vännäs och åt en pizza. Där träffade vi på Sveriges gladaste och trevligaste personer - de utländska kvinnliga pizzeriaservitriserna. Så, om Sverige blott svenskar hade så skulle vi missa denna fantastiska trevlighet.

Vi gillar olika (som Aftonbladets grupp av självklarhet heter), men alla gillar pizzaservitriserna.

1 kommentar:

j_stromberg12 sa...

Och hela Um stad skulle sakna reggae busschauffören samt att Smyg rasisterna inte skulle ha något att muttra om ifall de ej fanns!!!! + Att vi ej skulle ha de sköna "getto" gangstrarna på Ersboda då!