tisdag 28 december 2010

Lort-Sverige

Vattenläckan dag 4:

Kanske är det inte helt av ondo ändå, den här vattenbristen. Möjligheten att duscha har försvunnit och då kommer också våra egentliga lukter fram. Hur länge har vi inte lekt doftkameleonter och försökt dölja våra naturliga odörer i moln av deodoranter, eau de toiletter och doftrenare med tallbarrslukt? Som schamponerade renässansmän, det är vad vi är.

Låt oss istället skippa alla syntetiska dofter! Låt mysken, svetten och feromonerna flöda fritt! Låt oss dofta som karlar ska! Låt oss vidga vyerna (och, till sist, även medvetandet då mysken osar hallucinogent) på doftkartan!

Positiva effekter av denna hygien-revolution skulle vara en starkare resistans mot bakterier och allergier (efter att vi genom gått stadiet "det som inte dödar, det härdar") och feromonerna skulle orsaka en potentiell babyboom (hur fertila är pensionärer egentligen, eller vänta... don't go there! ...äsch, för sent, nu kan jag inte få bort de otäcka bilderna ur huvudet...)

Reclaim Lort-Sverige!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Är det inte så att Sverige egentligen är alldeles för renligt? Vi är till och med extrema i jämförelse med andra europeiska länder. På grund av det så föds till exempel många barn till allergiker och nedsatt immunförsvar för att de inte får utsättas för en naturlig mängd smuts och bakterier redan från ett tidigt stadium.

(Eller så drar jag faktan out of my ass för att jag ogillar att städa, men det känns verkligen som att jag har läst det någonstans!)

Albin Strömberg sa...

Det ligger något i det du skriver! Jag såg ett inslag i programmet "Go' kväll" en gång om den svenska über-renligheten. Inslaget var uppbyggt som en kontrast och handlade om en schweizisk familj i yllekoftor som delade ett tvåvåningshus med sina kor och som en effekt av det aldrig vare sig varit sjuka eller hade några allergier.

(Och hur fungerar det rent empiriskt, det där ogillandet av städning? Har du fått ett grade A immunförsvar?

Albin Strömberg sa...

...och bara för att rätt ska vara rätt, den andra delen av parentesen: ")"