torsdag 14 april 2011

Mustaschkampen

När media gör reportage om nynazism i Sverige brukar de ofta skriva om "ynglingar med fjuniga mustascher" och kanske vore det också så jag skulle beskrivas just nu, som en yngling med fjunig mustasch alltså (märk väl: jag är inte någon nationalsocialist!).

Det började så bra, men efter snart tre veckor (jag tjuvstartade lite) är den fortfarande likvärdig en tre dagars-stubb hos män med en mer normal skäggväxt. Det liknar mer sånt där fjun som anorektiker får som kompensation för underhudsfett i ett försök av kroppen att bevara värme. För att låna en rad från den tilltänkta revideringen av Fasadgränd: "Sedan ungdomens acne hade inga grödor vuxit i hans ansiktes jord".

Först hade jag tänkt skoja till det med det utlovade bildbeviset och göra en spoof på användarbilden till mannen i Fredrikas omnejd som Facebook-raggar på schlagerstjärnor [sic!] men sen insåg jag att en sådan sönderpixlad webcam-bild skulle få mustaschen att framstå som en skugga. Därför tvingade jag mig själv att ta några bilder i spegeln också, dagen till ära iklädd sunkiga träningskläder. Men, what the heck, jag kör väl en liten bildkavalkad på alltihop.

Ett förtydligande till den första bilden: För att den planerade spoofen skulle bli så lik originalet som möjligt var jag tvungen att vara topless (så att ni inte tror att jag liksom viker ut mig inför er eller att jag är naken då jag skriver i bloggen).





Jag tvingas nog konstatera att den eventuella maskulinitet jag besitter begränsar sig till en grumlig baryton...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fint det blev! Du ser ut som en ung Tom Selleck!

Albin Strömberg sa...

Mäh! Även om du säkert överdrev med den där Tom Selleck-liknelsen så blev jag riktigt glad. Tack!