onsdag 22 juni 2011

Logdans-Sverige

Som en markering om att det var en ohållbart ohygienisk situation kallades vårt land en gång i tiden för "lort-Sverige". Sverigedemokraterna tycks leva efter epitetet "det var bättre förr" (även om de flesta av anhängarna, ironiskt nog, inte var födda under detta "förr"). Förr i tiden, under perioden efter "lort-Sverige", dit vill SD ta oss med tidsmaskin. Men man kan ju inte kalla den dåtid de strävar efter för post-"lort-Sverige", det tar alldeles för lång tid att säga. Kalla det istället för "logdans-Sverige", eftersom det ger en romantiserad bild av att Sverige var som en Astrid Lindgren berättelse.

Och vad vill jag ha sagt med det då? Jo, på midsommardagen brukar det alltid vara logdans i byn Örträsk. Tänk om man skulle göra som SD vill och reclaima logdans-Sverige där och då? Att åka i samlad tropp från Fredrika, dricka besinningslöst med "brämpa" på vägen dit och sen ordna ett stort slagsmål ute på parkeringen mot en annan by. Man går bärsärk, ungefär som då forna tiders skandinaver drog "viking" utmed engelska kusten.

Sen, då man står där i regnet (visst tycks det ALLTID regna på midsommar?) på det leriga slagfält som tidigare var en parkering, så kan man fundera om logdans-Sverige verkligen är något att sträva efter (vill SD verkligen att vi ska supa oss tillbaka till stenåldern och agera som under vikingatiden?)

Inga kommentarer: