söndag 28 augusti 2011

"Taco thighs"

Om jag någon gång blir så allvarligt skadad eller så pass sjuk att jag blir sängbunden så skulle jag ägna tiden till att skriva en novellsamling baserat på konvolutet till albumet Beggars banquet.

Omslaget föreställer väggen på ett ölhaks toalett, där rödvinsfilosofiska tankar finns nedplitade. "Bob Dylans dream" har någon skrivit och dragit en pil mot toalettens spolning, "Oh so red" har någon annan skrivit och "Taco thighs" en tredje. Där finns också ett fredstecken ritat bredvid texten "Lyndon is a friend of mine" och en yppig kvinna som ser ut som en fettsugen Venus från Willendorf. Etc etc.

Även om omslaget till skivan är fingerad så finns det säkert tiotusen liknande toaletter borta på andra sidan Atlanten. Tänk alla berättelser bakom de spritindränkta meningarna. Inte bara krogtoaletternas standardfras "Ring NN om du vill ha kul!" utan sentimentala tankar som sköljts fram av tio öl och fem jukeboxlåtar och som någon tagit sig tid att föreviga med en blyertspenna mitt i allt festligt stoj och stim.

Det om något är vardagsromantik.


Inga kommentarer: