söndag 14 augusti 2011

"Hello, I'm Lasse Holm"

Två av Johnny Cash mest kända album är inspelningar från konserter i de amerikanska fängelserna Folsom prison och San Quentin. Man skulle kunna anta att det var Cash drogstinna förflutna som skapade den ömsesidiga respekten mellan honom och de intagna och som gjorde både spelningarna och skivorna till en stor framgång, inte minst kommersiellt. Även om han aldrig blivit dömd till fängelse, så hade han suttit häktad och var på så sätt en av grabbarna.

Nu ska Lill-babs och Lasse Holm göra detsamma, de ska uppträda på ett fängelse i Colombia. Tänk er det, hur fängelsechefen innan spelningen säger till Lill-babs att hon inte får säga något som påminner fångarna om att de sitter i fängelse och Lill-babs med sin tantbas svarar "Do you think they forget?"; eller hur Lasse Holm, helt klädd i svart börjar spelningen med ryggen mot publiken, vänder sig om och säger "Hello, I'm Lasse Holm"; eller hur fångarna stampar takten så hela huset skakar då Canneloni Macaroni spelas.

Kalla mig gärna pessimist, men att låta två för Colombia okända svenskar spela i ett kokainfängelse måste väl ändå vara en humanitär björntjänst?

Inga kommentarer: