lördag 14 april 2012

Slogans

Som en del av hajpen inför onsdagens föreställning "sågade" filipåfredrik Umeås kommunslogan, "Umeå. Vill mer" och lovade att komma med ett bättre förslag. "Umeå - kom inte här och kom" blev förslaget, grundat på att det finns en "ta ingen skit"-attityd som genomsyrar hela staden. Det nya förslaget visade sig genast stämma då det tog hus i helsike inne på kommunkontoret. Kom inte här och kom, menade man och dumkallade förslaget.

Slogans. Åsele kommun har "Dit vägarna bär", tydligt inspirerat av "Alla vägar bär till Rom" (copyrajtade inte Caesar det?) och om det finns väl egentligen inte så mycket att säga mer än att kommunens enda romerska inslag (dekadensen) inträffar under Åselemarknaden. Det är i alla fall bättre än diskbänksrealismen i Bjurholms slogan: "Sveriges minsta kommun".

Fredrika har också en slogan, en informell sådan: "Man få va som man ä då man inte vart som skull" (man får vara som man är då man inte blev som man skulle, för den rikssvenske läsaren). En slogan som uppmuntrar till fritänkande och öppenhet!

Inga kommentarer: