måndag 12 september 2011

Självutnämnda experter

Bild från Aftonbladet.se:


Det här tycker jag är enormt roligt; självutnämnda experter som ges utrymme i media för att uttala sig om något de egentligen inte har en susning om. Typiskt för "ufo-entusiaster" är just att de tvärsäkert pekar ut allt som rör sig i skyn som ufon, de söker aldrig en annan (rimligare) förklaring.

Kanske är det mannen med flanellskjorta i bilden som är experten. Mannen som står bredbent med händerna fastkrokade i byxornas öglor och som tittar på de andra som tittar på himlen, som om han fiskar efter deras uppmärksamhet.

Kanske vill han berätta om hur han blev expert på ufon. Om den gången då han stannade till med bilen bredvid en slåtteräng, hur han ställde sig vid sidan av bilen, hur ett starkt sken (som han trodde var en lastbil) kom rusande från andra sidan ängen och gjorde att pinknödigheten försvann, hur han plötsligt vaknade till liv som om han hade sovit, hur plånboken som tidigare legat på instrumentbrädan var borta och hur en sveda där bak hade kommit till. Hur armen hade känts tung, men hur han ändå hade lyft den och knutit näven samtidigt som han triumferande väste: "En dag ska jag förstå!"

...eller nåt. Killar i flanelljackor brukar ju vara på det viset.

Inga kommentarer: