torsdag 15 september 2011

Kvinnan i dansbandströjan

Idag hjälpte jag en äldre dam som hade problem med diskbänken. Damen hade sin medelålders dotter hemma på besök och dottern hade en dansbandströja på sig, en t-shirt där framsidan bestod av en stor pussmun som kröntes med texten "dansbandsälskare" och baksidan en ordvits som anspelade på ett dansband vars namn slutade på "zex".

Hon, dottern, betedde sig väldigt självsäkert och tog liksom kommandot då jag började arbeta. Hon tipsade om medel för att lösa upp fettavlagringar i vattenlås, hon pratade spolbilar och vattenpriser och var på det stora hela som en arbetsledare ...i dansbandströja.

Kanske hade hon snappat upp något avloppstips från en gammal vaktmästare på dansgolvet, när de vaggat fram till smäktande toner. Kanske har hon glidit runt som en glesbygdsversion av andra världskrigets kvinnliga cocktailparty-spioner, rört sig från kavaljer till kavaljer och utbytt yrkeshemligheter i utbyte mot en stunds kroppskontakt. Kanske har kavaljererna trott att en hastig beskrivning av högtrycksspolningar kan leda till något mer än en svängom inne på dansbanan.

Ingen vet, utom kvinnan i dansbandströjan.

Inga kommentarer: