lördag 13 november 2010

Utropstecken!!!!!!!!!!!!

En sak som ständigt irriterar mig är överanvändandet av utropstecken på Internet. Vän av ordning vet att det räcker med ett "!" för att accentuera texten, för att markera att det är en uppmaning, ett utrop etc. men vissa personer verkar inte förstå det. Dessa människor "vräker" på med utropstecken, som om det vore skott som försvarar deras text. Men skjuter i själva verket inte alla "!" sönder texten? Punkterar det inte påståendet och förringar det eventuella allvaret?

Ta den här texten som exempel:


Texten ovan är förstås en kommentar till en artikel och man kan riktigt känna intensiteten i budskapet på grund av alla utropstecken, men blir det inte också lite "Kalle Anka" över det? Texten liksom spottar och fräser. Det saknas tyngd, trots alla "!". Därför lider texten av ett Pojken som ropade varg syndrom - den går inte att ta på allvar.

Ibland kan man se samma sak på statusuppdateringar på Facebook, men där handlar det inte om att ge stöd i sina åsikter utan mer om att fylla ut texten. Utropstecknen fyller där samma funktion som bubbelplast då något ska packas.

Oavsett var denna överkonsumtion används så irriterar det mig oerhört.

Less is more!

Inga kommentarer: