torsdag 6 september 2012

Pelletsevangeliet

Snart börjar den, eldningssäsongen. Att tvingas stå i fyrtiofemgradiga pannrum halva arbetsdagarna med vinande fläktar, knattrande kompressorer och rasslande pelletssilos omkring sig. För att inte tala om allt sot, sot som söker sig in i alla skrymslar och vrår och då pratar jag inte bara om rummet... (ledsen smiley :/). Vinterhalvåret är att alltid ha en tunn hinna av sot på händerna och en klump i magen över att någon pelletsbrännare ska stanna under helgen.

Att något går sönder är mer regel än undantag och då brukar jag beställa delar från en firma i Umeå. Jag har aldrig mött en mer entusiastisk människa än mannen som jobbar på firman. Han brinner verkligen för pellets. Alla andra uppvärmningsalternativ möts med onda ögat då han är ute på sitt spånkomprimerade korståg.

Man brukar ju säga att "det var som om hen läste ur bibeln" då någon pratar om något som verkligen intresserar denne (påfallande ofta när äldre herrar pratar älgjakt). Så är det också med den här mannen - han predikar ur pelletsevangeliet.

Inga kommentarer: