torsdag 13 september 2012

Original

I alla samhällen finns det individer som sticker ut. Personer som utmärker sig på något vis. Original kallas de, eftersom de är stöpta i annorlunda formar än gemene man.

I Fredrika fanns en gång en man, som kallades "Bolle" och hade problem med drickandet, som hade en gris som husdjur (och som dessutom trodde att låten Wooly Bully handlade om honom). "Bolle", som var en diversearbetare, hade fått grisen som betalning för att han slaktat en annan gris och från den stunden var de oskiljaktiga, grisen och han. Ibland brukade han till och med ta med sig grisen till badstranden så att den fick bada.

Jag har svårt att tänka mig något finare än det - en tam gris och en alkoholiserad man som smörjer in varandra med solkräm.

En annan man (finns det överhuvudtaget några kvinnliga original?), känd för de bevingade orden "Det är ingen mening, han är redan död", gick ständigt runt med en hjälm på huvudet. Man skulle kunna tro att det var av rädsla för att himlen skulle trilla ner, men i själva verket hade han supit bort sin mössa och tog på sig hjälmen för att slippa frysa och, tja, nödlösningen blev permanent.

Båda dessa männen är sedan länge döda, grisen förmodligen också, och det verkar som att originalen är något som hör till det förgångna.

Inga kommentarer: