måndag 12 mars 2012

Ett ordningsamt spöke

Varje morgon brukar jag träna en stund på min motionscykel. Beroende på dagsform brukar jag ställa in cykeln på ett motstånd på mellan 200 - 250 watt, det räcker för mig. På senare tid har jag slutat att skruva tillbaka motståndet då jag slutar cykla, jag ska ju ändå fortsätta trampa dagen efter och då kan jag lika gärna satsa på att köra minst lika tungt som dagen innan. Någon eller någonting i lägenheten verkar dock inte hålla med om detta, för då jag sätter mig på cykeln på morgonen är motståndet alltid ställt på det allra lägsta, 100 watt.

Kanske bor det ett spöke i mitt plomberade rum? (plombering = jag betalar hyra för två av de tre rum som min lägenhet består av). Ett spöke som är ordningsamt och vill mig väl?

Men om det vill mig väl, varför städar det då inte upp efter mig? Och diskar? Och masserar bort muskelknutor i sömnen? Och går ut med soporna?

Ett oerhört enkelspårigt spöke är vad det är...

Andra lokala spöken:

  • Min morfar hävdar med bestämdhet att Hällkvist, som ägde huset vars ladugård numera är morfars verkstad, hemsöker verkstaden och hänger tillbaka verktygen på fel ställe. (Gubben Hällkvist, låter inte det som en skurk i Scooby-Doo?).
  • En av hyresgästerna i ett av husen där jag är vaktmästare har tappat bort ett galler till sin ugn. Hyresgästen, som är en äldre dam, menar att det är lägenhetens tidigare innehavare, kallad "Kullamannen", som går igen och som stulit ugnsgallret. ("Kullamannen" låter inte det som en gammelsvensk version av Lasermannen?)

2 kommentarer:

Maria sa...

Haha, Kullamannen. Det kan mycket väl vara så att det är han som har stulit det. Jag minns att han puttade omkull min mormors rullator en gång när han tyckte att den stod i vägen. Ingen schysst kille.

Albin Strömberg sa...

Kullamannen - Fredrikas första douchebag, haha