tisdag 22 mars 2011

Profilbilder

Att Facebook övertar mer och mer av vår tid vet vi redan. Det märks främst i utvecklingen av profilbilderna. Ni har säkert sett det, hur det har gått från pixliga bilder med föråldrade mobilkameror, via brusiga webcambilder för att slutligen landa i studiobilder. Alltså professionella bilder tagna av en yrkesman i en studio.

Media rapporterar om att potentiella arbetsgivare kollar upp arbetssökandes profiler på Facebook innan de kallas till intervju och det är kanske därför det har blivit så viktigt med de där studiobilderna. Som om de ska visa att "Hallå där Swedbank! Här har du mig: skötsam, lojal och fotogenisk".

Egentligen borde jag ha en anti-bild som svar på alla dessa putsade profilbilder, något som är så pixligt att det ser ut att vara en screen-cap från ett spel till Commodore 64. Eller en parodi på en sån där studiobild, en sån som bilden på Flight of the Conchords nedanför. Bara för att liksom.


Och oj, så glad jag blir av den här bilden! Sättet Bret krokar fast tummen i fickan! Sättet Jemaine flätar ihop händerna på! Brets pianobälte! Brets klocka! Att de har canadian tuxedos! Brets blick! Jemaines hår! Allt!

Inga kommentarer: