tisdag 8 november 2011

Världssamvetet


Den här lappen hittade jag i söndags när jag hjälpte till att städa Folkets Hus efter den tillställning vi hade kvällen innan.

Lappen visar på en sann filantrop, knappt har personen som skrivit den betalat in pengar till översvämningen i "Pakisten" förrän denne snabbt skyndar vidare för att hjälpa fler. Men lappen tvekar, vad ska personen hjälpa härnäst? Hundar i Kina? Katter?

Kanske hänger det som ett ständigt ok över personen, den där obeslutsamheten i vad som behöver mest hjälp? I Kina äter man ju hundar, men å andra sidan är katter mindre och mer försvarslösa... Hundar katter hundar katter hundar katter hundar katter ...hundar ...katter.

Kanske vaknar personen mitt i natten, våt av svett och intrasslad i påslakanet efter att ha drömt mardrömmar om hundar (katter) som tycker att personen inte räcker till. "Varför hjälper du oss inte?" säger katterna (hundarna) i drömmen.

Kanske sätter personen sig upp i sängen med en suck och konstaterar att världssamvetet, det är minsann en huvudkudde som orsakar sömnproblem.

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha! Tack för god kvällsunderhållning!
Med risk för att vara tjatig: Du skriver ju bara bäst!