onsdag 17 oktober 2012

Långkalsonger

Igår snöade det något helt fantastiskt mycket för att vara en dag i oktober. Det snöade och snöade, till synes utan hejd. Om det finns något som går hand i hand med snö så är det snöskottning. Den fortfarande somriga kroppen (strumpbränna!) är inte förberedd på sådana kyliga prövningar och långkalsonger är därför ett måste som en skyddande hinna för vad som i halvdana komediserier kallas "släktklenoderna".

Problemet med långkalsonger är att lika mycket som de värmer ute i kylan värmer de också inomhus. I mitt jobb innebär snöskottningen att det blir mycket springande in i, och ut ur, hus. Så det byggs upp, värmen som långkalsongerna för med sig.

Till slut blir det rent helvetiskt varmt. Jag svettas bort, perspirerar sakta till döds, innesluten i den sammetshandske som ett par långkalsonger är.

I en av fastigheterna på jobbet finns en värmepanna som heter Albin. Jag inbillar mig att den egentliga värmekällan i en sådan är att någon kidnappat en person vid namn Albin, tvingat på honom ett par långkalsonger, stängt in honom inne i pannan och sedan väntat på att han ska börja avge värme...

Inga kommentarer: