fredag 24 augusti 2012

The kristet utseende

Det här är helt enkelt för fantastiskt för att ha undgått er: En äldre spansk kvinna retade sig så mycket på den fuktskadade Jesus-tavla som hängde i hennes kyrka att hon beslutade sig för att restaurera den. Kanske frågade hon sig "wwjd -what would Jesus do" innan hon satte igång, eller så funderade hon inte alls utan tyckte att en restaurering vore det enda kristna.

Så här såg tavlan ut före respektive efter kvinnans ingrepp:



Man brukar säga att det går att göra något "hellre än bra" och sällan har väl det illustrerats bättre än ovan? En brittisk reporter skriver att tavlan nu liknar "en teckning föreställande en väldigt hårig apa i en illasittande tunika" och visst ser det väl lite ut som en fantombild av snömannen?

Det måste nästan betraktas som ett helgerån, men ack så kul det är. Se bara hur Jesu tysta lidande över mänskligheten förbytts mot det fågelholksliknande oförståendet hos någon som hör ett skämt utan att fatta poängen. För att inte tala om det faktum att det typiska Jesusskägget ersatts med en skepparkrans...

Men å andra sidan, står det inte i bibeln att frälsaren kan dyka upp även i den mest oväntade skepnad? Tänk därför till lite extra nästa gång ni ser en väldigt hårig apa i en illasittande tunika.

Inga kommentarer: