lördag 12 maj 2012

Vän av ordning

Brolle ska åka ut på en 50-talsturné. I en artikel i VK berättas det om hur han vill återskapa en folkparkskänsla, ta publiken tillbaka till en lättsammare tid. "En grej som folk vill gå på varje sommar", säger han. Klassisk rock'n'roll är något han tror gör folk glada och något som drar publik.

Referat från artikeln: "Allting är givetvis i sann Brolle-anda med rock'n'roll och 50-tals rock i fokus. Matmenyerna på området i är 50-talsstil och Brolle har själv köpt två rosalackade Cadillacs att köra omkring i (en -64 och en -67)".

Jag vet inte jag, men känns det inte som att Brolle på något vis är artistvärldens Blondinbella? De är båda duktiga på sina respektive områden, men de har en verklighetsuppfattning som är så skev att den nästan kräver en diagnos. Blondinbella tror att alla är som henne och vill jobba tills de är över 70 (samtidigt som hon blir utbränd redan vid en ålder av 21, hur går det ihop?) och Brolle tror att 50-talet tog slut först 1967. Hur kan det annars förklaras att han väljer att köpa in en bil från -67 till en femtiotalsturné?

Nu är jag visserligen inte sakkunnig i ämnet, men det irriterar mig oerhört att Brolle ser sig som en expert av 50-talet när han i själva verket inte har en susning. Att han väljer att köpa in en rosa Cadillac från -67 i tron om att det räcker att det är en rosa Cadillac för att det ska bli rock'n'roll är talande för vilken dålig koll han egentligen har. Det är som om Brolle någon gång sett Grease och trott att det var en dokumentärfilm...

Ska det vara 50-tal så ska det vara 50-tal fullt ut (vad har han i sina 50-talsmenyer? Kebabrulle?).

/Vän av ordning

Inga kommentarer: