lördag 11 februari 2012

Gladiatorerna

Vilket dumt program det är ändå, Gladiatorerna. En massa lättklädda män och kvinnor med konstiga namn. Toro, Prime, Stinger och Pansar, vad är det för hittepå-namn egentligen? Sen ska de också anamma någon form av konstiga gladiator-alter egon: Toro är arenans charmör (d v s någon som man inte vill brottas med) och Prime är arenans polis vars "vilja att segra är det enda som är starkare än hans känsla för rättvisa" (logik: han är beredd att fuska om det är vad som krävs för att vinna).

Kläderna som gladiatorerna har på sig... Som en ohelig allians mellan lycra och läder, typ. Är tanken att kläderna ska accentuera gladiatorns roll? Eller är det en flört med S&M-fetischister att spetsa gladiatorernas kläder med fransar och kättingar? (Och, om så är fallet, varför då inte klä en gladiator helt i läder, kalla honom Gimp och sedan skapa ett delmoment kallad "Hålan"?)

Egentligen är det ju mobbningsteve när pumpade karlar ska brottas med "utmanare" som är mycket mindre. Det blir så orättvist när kampen inte är på lika villkor och då känns det som att det är direkt hämtat från pennalismen i Ondskan (men med homoerotiska influenser).

Dumheter. Jag ger gladiatorerna tummen ner.

Inga kommentarer: