fredag 3 februari 2012

"Cant car less"-mentalitet i Norrlands inland

Jag såg en kille på Facebook som i sin profilinformation hade beskrivit sitt politiska ställningstagande som "Cant car less". Såvida Cant inte är någon representant för ett amerikanskt miljöparti förmodar jag att killen menar att han inte bryr sig, faktiskt så lite att sättet han bryr sig om den svenska politiken inte kan "bil" mindre.

Egentligen borde man dela denna uppfattning, kanske inte politiskt (folk som inte kan motivera varför de röstar som de gör = världens största idioter) men i övriga livet. Man bryr sig för mycket om för mycket.

När ens lägenhet ser ut som en typisk brottsplats i CSI och man inte tycks kunna samla orken till att röja upp? När alla t-shirtar är på tvätt så att man tvingas ha träningströja på jobbet och därför blir verbalt antastad av ortsbor? När det är trettiofem grader kallt och man inte känner för att cykla till jobbet (en principsak)?

Svaret borde vara: "Cant car less".

Städa på söndag istället, visa kanonerna i träningströjor bäst du vill och gå istället för att cykla (det du förlorar i tid vinner du i minskade köldskador).

Det finns inget att tjäna på att bry sig överdrivet mycket, köldskador har inga vinnare.

(Ett inlägg med klara carpe diem-vibbar, men det bjuder jag på)

Inga kommentarer: