söndag 5 februari 2012

"Don't let me be misunderstood"

Okej, jag kan väl knappast anklagas för att vara en kalsongmodell, så jag kanske inte är rätt person att uttala mig. MEN, varför har H&M valt låten Don't let me be misunderstood i David Beckhams kalsongreklam?

Vad vill de säga med musiken? Att Beckham är en missförstådd och tatuerad vilde? Att han är en "svår" person som egentligen, innerst inne, är en fin människa?

Är valet av en Animals-låt ett glättigt försök att spegla Dressmanns Stoneskavalkad? (vilket är ungefär som att jämföra korpen med Elitserien).

Ska musiken förklara ett tänkbart scenario, som att man hittar honom hemma i vardagsrummet och han med flackande blick börjar förklara varför han står där i kalsonger? "I'm just a soul whose intentions are good", säger han, "Don't let me be misunderstood". Instinktivt förstår man då att det är en galning som står där i underkläder, oavsett hur bländande vita kalsongerna är och oavsett vad han säger. "Missförstå det här!" svarar man, samtidigt som man kastar ett lakan över honom och silvertejpar fast honom i golvet medan grannen ringer polisen. "Don't let me be misunderstood" upprepar Beckham sedan när polisen kommer och för bort honom trekvart senare.

Det måste finnas ett djupare budskap som mitt arbetarklassintellekt inte kan omfamna...

Beckham Beckham Beckham, varför skuggboxas du inte till en Beatles-låt istället?

(Vilket dumt talesätt för den delen, "Don't let me be misunderstood" - det skjuter ju liksom över ansvaret av det eventuella missförståndet på personen som lyssnar istället för personen som pratar)

Inga kommentarer: