fredag 1 juli 2011

Viking

Jag vet inte om det beror på att jag är trött, men jag har ägnat en stor del av kvällen till att titta på mupparnas version av "In the Navy" om och om igen (och tänk att den amerikanska flottan använde sig av Village Peoples originalversion som reklam för att fler skulle ta värvning (2: i gengäld fick gruppen låna ett helt hangarfartyg till inspelningen av musikvideon (3: i Full Metal Jacket jämställer drill-sergeanten "faggots and sailors", finns det ett samband med flottans rekryteringskampanj? (4: den generella "gay-stämpeln" som ligger över gruppen sägs bero på att bandets manager siktade in sig på den då nyligt uppblossade marknaden för homo-disko).

Om man skulle anta att forna tiders skandinaver faktiskt använde sig av medryckande sånger med "catchy" refräng då de drog ut på viking, som i mupparnas video, skulle det då vara förklaringen till varför vikingarna var så framgångsrika i sin erövring av Ryssland? Kalla det en grov generalisering om ni vill, men Boney M's dunderpopularitet i östeuropa kombinerat med det faktum att jag varje morgon på vägen till jobbet möter en östeuropeisk bil som alltid spelar trallvänlig techno talar sitt tydliga språk.

(Och enligt samma typ av fördomar borde en skallrande kupé och en hypnotiserande bas vara allt som krävs för att få en modern östeuropeisk version av Råttfångaren från Hameln)

Inga kommentarer: