torsdag 28 juli 2011

Ondskans släta ansikte

Vansinnesdådet i Norge har inte undgått någon och att uppmärksamma det ytterligare (bortsett från den empatiskt självklara kondoleansen till offren) är ju liksom bara att spela Breivik i händerna. Han söker uppmärksamhet och med den mediabevakning som råder kommer han att försöka göra rättegången till en show.

Rättegången blir det största forum där han kan sprida vad det nu är han vill sprida och det är också där han måste vara i sin absoluta prime (i alla fall enligt sig själv). Florerande rykten säger därför att Breivik skönhetsopererat sig. Det första jag reagerade på då jag såg den första publicerade bilden av honom var faktiskt hur oerhört slät hans hy var, så antingen stämmer operationsryktena eller så använder han sig av galenskapsskönhetsmetoder a la Elisabet Bathóry.

OM det nu är så att han redan sedan tidigare planerat inför den stundande rättegången (kanske så långt tillbaka som flera år) och därför lagt sig under kniven för att bli så fin som möjligt, så skulle man kunna säga att han försöker visa upp en "ful" produkt i en flådig förpackning.

Men likväl: en murken planka är en murken planka - även under ett tjockt lager fernissa.

Inga kommentarer: