söndag 18 juli 2010

People are strange

Igår åkte jag till Åsele för att gå på marknaden. Tjusningen med marknaden är egentligen inte själva marknaden utan folket. Udda människor dras dit som flugor till en sockerbit (eller flugor till en pile o' shit, om du är på det humöret). Ungefär som skivomslaget till the Doors album ”Strange days”.

Det fanns alla sorter: muskelmän (Tobias Nilsson), dvärgar och diverse clowner. Jag såg en kvinna med mustasch på dagen (alltså inte generande hårväxt utan en fullt utväxt och ansad mustasch) och senare under kvällen en man som plötsligt kom fram och fimpade sin cigarett i en pizza. Konstigt.

All konstighet kulminerade sen när ”Dirty Sanchez” gjorde sitt uppträdande, som gick ut på att skrika könsord till publiken och slå varandra med olika föremål. De slog av pinnar på varandra, slog fast råttfällor i genitalierna, krossade lysrör över varandra, utförde öl-lavemang och spräckte en gitarr mot huvudet. Som en freakshow.

Idioti säger jag.

Bättre då att göra som ”Keefen” gjorde under en konsert med Stones då han smackade till ett fan som rusat upp på scenen i huvudet med elgitarren. Det vore ett riff som heter duga och jag tror att Darwin skulle lyfta på hatten om någon skulle göra så mot Sanchez-medlemmarna.

En evolutionär välgärning, typ.

Inga kommentarer: