fredag 16 december 2011

"Hey little boy, is your mama home"

Det här är ju egentligen inte ett julkort så mycket som ett otäckt scenario.


"Den lille pojken hör knarrande fotsteg i snön utanför stugan. Det är första gången han är ensam hemma och för att mota bort sin rädsla för mörkret har han tänt julgranen. Fotstegen där utanför måste vara föräldrarna som kommit hem tidigt från vart det nu var de skulle och som nu har sett hur de brinnande ljusens skuggor dansat i fönstren. Pojken öppnar dörren, beredd att förklara varför han använt tändstickorna, att "ja" han måste vara försiktig så han inte bränner ner huset och "nej" inte göra om det igen och oroa mamma och pappa på det här viset. Men utanför dörren finns inga föräldrar, där står istället en rödkindad och skäggig man som bär på en säck med paket.

Pojken har hört sina klasskamrater berätta om den skäggige mannen som tvingar barn att sitta i knäet på honom och frågar om de varit snälla och om de önskar sig hårda paket.

Mannen tar ett steg mot bron. Hey little boy, is your mama home, säger han. Pojken svarar inte, han stirrar bara apatiskt på den otäcke mannen. Inte heller svarar han då mannen klivit in i farstun och säger att det vore mysigt om de kunde stänga dörren så inte all julglädje försvann ut i kylan..."

Eller nåt.

("You better watch out, you better not cry, you better not pout, I'm telling you why, Santa Claus is coming to town")

Inga kommentarer: