torsdag 26 augusti 2010

Sensitivitetsträning

Jag vet inte om ni har sett serien ”Percy Tårar”? Där, på förberedelselägret inför den kommande rymdfärden, har kapten Klänning sensitivitetsträning med astronauterna så att de ska lära sig att inte gråta, för i rymden kan ingen höra dem gråta. Träningen består av att de får titta på diabilder föreställande bl a noshörningen Nelson och Tage Danielsson och sen försöka låta bli att börja grina.

Sensitivitetsträning alltså, eller kanske mer som lugna favoriter eftersom jag hade tänkt lista de finaste låtarna. Bara för att skapa en hävstång mot förra inläggets ”muy macho”:

Help me make it through the night (Kris Kristofferson) - Att leva för stunden och strunta I alla tänkbara konsekvenser. "Let the devil take tomorrow" som han sjunger.

We’ll sweep out the ashes in the morning (Gram Parsons & Emmylou Harris) – Förbjuden spontankärlek.

Let it loose (Rolling Stones) – Att bli utnyttjad av en kvinna. Och veta om det. Och vara cool med det.

Just the other side of nowhere (Johnny Cash) – ”He betyd ensamhet” som man kanske skulle ha sagt om man kom från Lycksele och var på Idol-audition.

The most beautiful girl in the world (Charlie Rich) – Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Orimligheten! Orimligheten i att fråga någon om de sett världens vackraste flicka och sedan tro att personen ska förstå vem man menar, det är ...fint.

Blue eyes crying in the rain (Willie Nelson) – “In the twilight glow I see her... (paus) …blue eyes crying in the rain”. Det kan vara världens finaste paus.

Good time Charlie’s got the blues (Elvis Presley) – Om insikten i att för sent upptäcka att man inte kan leva för stunden för alltid.

Twenty four hours from Tulsa (Gene Pitney) – Om att i ett brev till sin fru förklara hur man av en slump snubblat in på ett fik och in i armarna på en annan kvinna.

Det blir alltid värre framåt natten (Björn Skifs) - Den ENDA svenska låten, på svenska, som inte blir löjligt banal (och även om den är det så är det ju trots allt Sveriges bästa bidrag till eurovisions-schlagern).

Fint som snus.

Inga kommentarer: