onsdag 23 januari 2013

Självdiagnostisering

Den här månaden har varit hemsk. Det har blivit något fel i kroppen; det går inte att äta som vanligt och inte att sova, inte att koncentrera sig och all inspiration till att överhuvudtaget göra någonting utöver det allra mest basala lyser med sin frånvaro.

Man brukar säga att Googles intåg i folkhemmen har ställt till med ett helvete för läkarna. Plötsligt är det enda som begränsar krämporna fantasin i sökorden. Därför tänker jag inte göra misstaget att göra samma sak.

Det är enormt riskfyllt med självdiagnostisering, både att diagnostisera sig själv och att själv diagnostisera andra. Det kan bli fel, småsaker förstoras upp och allvarliga saker förminskas. Och sen kan det också bli väldigt dumt. Ta bara den gången då vi hade besök på jobbet av en man från byn. Mannen hade tidigare samma dag haft besök på sitt eget jobb av en kvinnlig inspektör som hade gjort nedslag både på mannens sätt att jobba och saker i arbetsmiljön. Kvinnan hade varit väldigt sur sa mannen, men han visste varför - hon "fick för lite kuk".

Jag hoppas vid gud att det inte är det felet jag har...

Inga kommentarer: